
Tillsammans med kocken Fredric Andersson driver Benders matkonceptet Kärranäs. Hos oss hittar Du restauranger för olika ändamål, cateringverksamhet samt butik med delikatesser. Bra råvaror tillsammans med seder och bruk från Norden är grunden i verksamheten och vi prioriterar leverantörer, gärna lokala, som på ett bra sätt bidrar till vår grundidé om äkta matglädje.
Lunchbuffé
Serveras mån-fre kl. 11.00-14.00
Vecka 38
Vi erbjuder även catering på lunch. Ring oss på 0522-580100
MÅNDAG
Dillkokt spättafilé i vitvinssås serveras med kokta primörer samt rostad grön sparris
*
Ört och vitlökstekt kalkonfilé med ugnsrostade grönsaker samt äppelcidersås och stekt potatis
Tisdag
Kokt torskfilé med ägg och persiljesås, små gröna ärtor samt kokt potatis
*
Raggmunk med stekt fläsk, Anderssons blodpudding samt lingonsylt
Onsdag
Kokt dillrimmad fiskfilé med klassisk vitvinssås, strimlad purjolök, sockerärtor samt kokt potatis
*
Kärranäs köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingonsylt och pressgurka
Torsdag
Panerad stekt spättafilé med gubbröra samt kokt potatis och morötter
*
Ärtsoppa med fläskbog & köttkorv, svensk orginalsenap samt pannkakor med vispad grädde och pannkakssylt
Fredag
Bohuslänsk fiskpudding med kokta gröna ärtor, skirat smör samt riven pepparrot
*
Fläskschnitzel med klassiska tillbehör och stekt potatis
Daglig sallad
Salladsbuffén består av säsongsanpassade sallader, rotfrukter, dressingar samt röror på baljväxter. Till detta serveras Kärranäs filmjölksbröd samt Anderssons bregott
Som avslutning på lunchen bjuds det på kaffe från kafferosteriet Löfbergs samt Kärranäs lilla kaka.
Lunchbuffé med varmrätt, sallad, måltidsdryck samt kaffe med liten kaka ingår i lunchpriset 139:- med Kärranäs 10-kort 129:-
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn
LUNCHMENY
Matsal Graniten
FÖRRÄTTER
Skagentoast toppad med sikrom, serveras med riven pepparrot
*
Krämig skaldjurssoppa smaksatt med cognac
*
Delikatesser och charkuterier från Butik Kärranäs
*
Kärranäs silltallrik med lagrad ost
*
Gräddig kantarelltoast med pocherat ägg
VARMRÄTT
Valfri husmanskosträtt samt salladsbord från dagens buffé
EFTERRÄTTER
Chokladganache och mjölkchokladmousse på krispig botten. Toppad med vit chokladmousse
*
Hallon- och jordgubbstiramisu med mascarponemousse dekorerad med vit choklad
*
Äppeltartelett med mandelcrème och karamelliserade äpplen
*
Citrondessert med krispig smörbakad botten, krämig citroncrème och italiensk maräng. Toppad med flagad mandel samt citruszeste
MENYPRISER
Förrätt & varmrätt 299:-
Varmrätt & efterrätt 299:-
Förrätt, varmrätt & efterrätt 389:-
Kärranäs måltidsdryck, bröd, smör, sallad, kaffe, lokalhyra, dukning med linne samt serveringspersonal ingår i menypriset.
Vi vill ha din beställning 3 dagar innan Ert besök.
Samtliga i sällskapet äter samma meny, undantag för allergier.